top of page

Çiftalan Köyü Orman Arazisi

Güncelleme tarihi: 25 Haz 2023

Anayasanın 169. Maddesine göre devlet ormanları korumak ve muhafaza etmekle yükümlüdür. Devlet ormanları mülkiyeti devrolunamaz. Devlet ormanları kanununa göre devlet ormanları devletçe yönetilir ve işletilir. Bu ormanlar Mülk edinilemez ve kamu yararı dışında irtifak hakkına konu olamaz.

Eyüpsultan-Çiftalan Köyü çevresinde maden ocakları ve çeşitli işletmeler mevcuttur. 103 Ada 12 parsel üzerinde bulunan orman arazisi, bu maden ve işletmelerinin zararlarını giderebilecek etkiye sahip olup, heyelan tehlikesini engelleyebilecek konumdadır.

Köyümüz Eyüpsultan-Çiftalan Köyü 103 Ada 12 parsel üzerinde bulunan orman arazisinin kimliği belirsiz şahıslar tarafından etrafının çevrildiği, içerisine konut yapılmaya çalışıldığı, etrafının tel örgüyle çevrildiği tarafımızca görülmüş, gerekli şikayetler için Kemerburgaz Orman Müdürlüğüne gidildiğinde, Çiftalan köyüne ait orman arazisinin şuanda hazine arazisi olarak kayıt edildiği Kemerburgaz Orman Şefliği tarafından tarafımıza bildirilmiştir..

Söz konusu yer, babalarımızın makta olarak kullandığı orman arazisidir. Biz köylü olarak söz konusu yeri orman arazisi olarak bilmekteyiz. Yukarıda ada ve parseli belirttiğimiz orman arazisi üzerinde işgalci olarak bulunan kişiler, köyümüzde kimsenin tanımadığı, daha önceden yerleşimi bulunmayan, arazi üzerinde hiçbir emeği ve hakkı bulunmayan kişilerdir.

Yapılan İşlem, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan yerlerin Değerlerdilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanuna aykırıdır. Kemerburgaz Orman İşletme Şefliğinin bize verdiği bilgi doğrultusunda Eyüpsultan Kaymakamlığına dilekçe yazdığımızda öğrendik ki, söz konusu yer halen Orman Statüsünde bulunmaktadır. Kemerburgaz Orman İşletme Şefliğinin köylüleri yanlış yönlendirerek Anayasayı çiğneyenlere neden göz yumdukları bilinmez ama mücadelemizi sürdüreceğimizi beyan ederiz.


20 görüntüleme0 yorum
bottom of page